Glutensiz Bisküvi Ekmek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,81/5 Toplam: 5.287 Oy
view 45.453
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Glutensiz Bisküvi Ekmek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çölyak hastalarının özellikle dikkat etmesi gereken “gluten” pek çok gıdada karşımıza çıkıyor. Çölyak hastalarına özel tariflerimiz ile damak tadından ödün vermeden sağlıkla tüketebileceğiniz lezzetler hazırladık size… İşte onlardan biri; Glutensiz Bisküvi Ekmek. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri için MigrosTV’den ayrılmayın.

Glutensiz Bisküvi Ekmek Yapımı:

1. Oda sıcaklığındaki tereyağının içine un, tuz, şeker, kabartma tozu, karbonat ve sirkeyi ekleyin.
2. Elinizle ovuşturarak yağı una yedirin.
3. Ayranı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlın.
4. Tezgaha un serpin. Hamuru elinizle ya da merdane ile 1,5 - 2 cm kalınlığında açın.
5. Bir bardağın ağız kısmıyla ya da herhangi bir bisküvi kalıbıyla kesin.
6. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
7. Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede, pembeleşene kadar pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER