Karnıyarık Börek Tarifi
3 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 3 Oy
view 8.679
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
24

Karnıyarık Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis bir lezzet; karnıyarık börek tarifi MigrosTV’de.

Püf noktası:

Kat kat açılması için yufkaları iki kat yaptıktan sonra rulo olarak sarın.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız kıymalı iç harca arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Karnıyarık Börek Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
2. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri ince ince kesin.
3. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Sivri biberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
4. Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip suyunu çekip hafif bir renk alana kadar pişirin.
5. Domates püresini ilave edip kısık ateşte kaynatın. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
6. Doğranmış maydanozları ekledikten sonra hazırladığınız kıymalı harcı ocaktan alın.
7. İç harcı için; yumurta, süt ve zeytinyağını derin bir kasede karıştırın. Bir adet yufkayı mutfak tezgahına açıp yarısını yağladıktan sonra diğer yarısını üzerine kapatın. İki kat olan yufkaları altı eşit parçaya bölün.
8. Uç kısmına kıymalı iç harç ilave ettiğiniz börekleri rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine sütlü karışımdan sürüp orta kısımlarını bıçak yardımıyla kesin.
9. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER