Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi
6.905 votes, average: 4,54 out of 56.905 votes, average: 4,54 out of 56.905 votes, average: 4,54 out of 56.905 votes, average: 4,54 out of 56.905 votes, average: 4,54 out of 5
4,54/5Toplam: 6.905 Oy
view 72.965
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kaymaklı İrmik Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kaymak denince ilk akla gelen tatlılardan birini yapıyoruz; kaymaklı irmik tatlısı. Kaymaklı tatları seviyorsanız ve özellikle tercihiniz pratik lezzetlerden yanaysa irmik tatlısı tarifimizi kaçırmayın!

Kaymak ile yaptığımız diğer leziz tarifleri izlediniz mi? Kaymaklı lokma, kaymaklı börek ve nefis kaymaklı kestane tatlısı.

Kaymaklı İrmik Tatlısı Yapımı:

1. Geniş bir tavada tereyağını eritin, fıstıkları atıp kavurmaya başlayın.
2. Ardından irmiği ekleyip kavurun.
3. Sos tenceresinde süt ve şekeri kaynatın ve sıcak sütü yavaş yavaş irmiğe dökerek sürekli karıştırın.
4. Sütü çekene kadar iyice pişirin ve 15-20 dakika dinlendirin.
5. Kasenin altına irmik koyun düzleştirin ara katına kaymak ekleyin ve daha sonra tekrar irmik ekleyip, servis tabağına ters çevirin.

EN ÇOK İZLENENLER