Körili Tavuklu Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,67/5 Toplam: 3 Oy
view 2.980
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Körili Tavuklu Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kokusu ve aromasıyla yemeklere, çorbalara, pilavlara tat katan kör var bugün tarifimizde. Körili, tavuklu pratik kısa sürede yapabileceğiniz pratik ve lezzetli tarifiyle videomuzda.

Püf noktası:

Pirinçleri bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Pilavı, piliç kalça kuşbaşı yerine kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk göğsüyle de hazırlayabilirsiniz.

Körili Tavuklu Pilav Yapımı:

1. Tereyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yanmaması için arzuya göre az miktarda sıvı yağ ilave edin.
2. Piliç kalça kuşbaşıları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.
3. Kavrulan tavuklara bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinci ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
4. Zerdeçal, köri ve tuz ilavesiyle renk verip tatlandırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
5. 10-12 dakika kadar pişirdiğiniz pilavı, kapağı kapalı tencerede demlendirdikten sonra arzuya göre doğranmış frenk soğanı eşliğinde ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER