MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Labneli Çilekli Cheesecake Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Fransız mutfağının sevilen lezzetlerini sofralarınızla buluşturuyoruz! Daha önce nefis bir Fransız sable kurabiye vermiş ve 5 çayınızla buluşturmuştuk. Şimdi gelin ağzımızın tadı ile devam edelim. Labneli tariflerin en ‘tatlı’larından biri olan labneli çilekli cheesecake tarifi MigrosTV’de! Pratik cheesecake tarifimizi kaçırmayın!

 

Labneli Çilekli Cheesecake Tarifi
MALZEMELER
  • yulaflı bisküvi

    2 paket
  • tereyağı

    125 gram
  • Kelepçeli pasta kalıbı

    1 adet
  • vanilya

    1 paket
  • Migros labne peyniri

    450 gram
  • tozşeker

    1 su bardağı
  • yumurta

    3 adet
  • limon rendesi

    1 adet
  • çilek

    300 gram
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tereyağını benmari usulü eritin.

  • 2. Adım

    Yulaflı bisküvileri bir kenarda ufalayın.

  • 3. Adım

    Bisküvileri tereyağı ve vanilya ekleyip yoğurun.

  • 4. Adım

    Kelepçeli bir kalıbın dibine bu karışımı yayın.

  • 5. Adım

    Bir kaşık ile sıkıca bastırın.

  • 6. Adım

    Kremasını hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.

  • 7. Adım

    Labne peynirini, tozşekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup mikserle güzelce çırpın.

  • 8. Adım

    Bu karışımı buzdolabında beklettğiniz bisküvi hamurunun üzerine dökün.

  • 9. Adım

    Kalıbı genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin.

  • 10. Adım

    Bu şekilde önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.(Benmari usulü)

  • 11. Adım

    Piştikten sonra bıçakla kenarlarından geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.

  • 12. Adım

    2. Üzerine dilimlenmiş çilek koyarak servis yapın.