Labneli Çilekli Cheesecake Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,73/5 Toplam: 5.778 Oy
view 71.895
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Labneli Çilekli Cheesecake Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Fransız mutfağının sevilen lezzetlerini sofralarınızla buluşturuyoruz! Daha önce nefis bir Fransız sable kurabiye vermiş ve 5 çayınızla buluşturmuştuk. Şimdi gelin ağzımızın tadı ile devam edelim. Labneli tariflerin en ‘tatlı’larından biri olan labneli çilekli cheesecake tarifi MigrosTV’de! Pratik cheesecake tarifimizi kaçırmayın!

 

Labneli Çilekli Cheesecake Yapımı:

1. Tereyağını benmari usulü eritin.
2. Yulaflı bisküvileri bir kenarda ufalayın.
3. Bisküvileri tereyağı ve vanilya ekleyip yoğurun.
4. Kelepçeli bir kalıbın dibine bu karışımı yayın.
5. Bir kaşık ile sıkıca bastırın.
6. Kremasını hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.
7. Labne peynirini, tozşekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup mikserle güzelce çırpın.
8. Bu karışımı buzdolabında beklettğiniz bisküvi hamurunun üzerine dökün.
9. Kalıbı genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin.
10. Bu şekilde önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.(Benmari usulü)
11. Piştikten sonra bıçakla kenarlarından geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
12. Üzerine dilimlenmiş çilek koyarak servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER