Lohusa dönemindeki annelere nefis öneriler MigrosTV‘de! Bugün sizler için lohusa kuymağı yaptık. Kuymak, Antep‘de yeni doğum yapmış lohusalara verilen lezzetlerden biri. Verilme amacı, yeni doğum yapmış annenin doğum nedeniyle kaybettiği enerjisini geri toplaması… Lohusa kuymağının bir özelliği de sütü arttırması! Yeni annelere pratik öneriler ve şerbetler MigrosTV’de; pekmezli lohusa peltesinin de tadına bakmadan geçmeyin!
YAPILIŞI:
2. Biraz soğumaya bırakın.
3. Daha sonra kavrulmuş unun üzerine 1 çay bardağı şeker ve 4 çay bardağı su ilave edin ve karıştırın.
4. Daha sonra bu karışımı, orta hararetli ateşte kaynamaya ve koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişirin
5. Kaselere boşaltın, üzerine tereyağı eritilip tarçınla karıştırarak kuymağın üzerine gezdirin.
6. En son fıstık içi serpilerek servis edin.