MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
10 TL Altı Tarifler: Mısır Mücveri Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI16 Porsiyon

Mısırın ilave edildiği efsane tariflerden biri; mısırlı mücver… Taze yeşillerle lezzetlendirdiğimiz mücvere mısır ilavesiyle, farklı bir tat ve sunum yarattık. Ara öğünlere, çay saatlerinize, ana yemeklerinizin yanına yakışacak pratik tarifimizi mutlaka deneyin!

Püf noktası:

Bir kaşık yardımıyla döktüğünüz mücver karışımını, kızgın yağda ve kısa sürede pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Eklediğiniz un miktarını arttırıp kabartma tozu eklediğiniz karışımı, yağlanmış fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz.

10 TL Altı Tarifler: Mısır Mücveri Tarifi
MALZEMELER
  • haşlanmış mısır

    250 gram konserve
  • un

    100 gram
  • yumurta

    3 adet
  • taze soğan

    3 dal doğranmış
  • maydanoz

    1/5 demet doğranmış
  • dereotu

    1/5 demet doğranmış
  • kaşar peyniri

    1/2 su bardağı rendelenmiş
  • nane

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurtaları derin bir kaba aktarın. Un ilavesiyle karıştırmaya başlayın.

  • 2. Adım

    Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış konserve mısır, doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, nane, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

  • 3. Adım

    Önceden ısıttığınız geniş tabanlı bir tavaya az miktarda ayçiçek yağını ekleyip kızdırın.

  • 4. Adım

    Küçük bir kaşık yardımıyla tavaya aldığınız mısırlı mücver harcını, ters yüz ederek hafif bir renk alana kadar kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.