Bak Yeşil Yeşil: Avokadolu Humus

Önceden haşlanıp pürüzsüz bir kıvam elde etmek için tek tek kabukları ayıklanan nohutlar, olgunlaşmış bir adet avokado, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, tahin, tuz ve kimyon… Pratik olması açısından mutfak robotunda püre haline getirilen malzemeler arzuya göre mısır cipsleri ya da kızarmış yufka parçaları eşliğinde servis ediliyor. Yeşil mi yeşil avokadolu humus, arzuya göre ev yapımı sandviçlere lezzet katması için sürülebiliyor.

Avokadolu Humus Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet orta boy olgun avokado

3 diş sarımsak

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet taze sıkılmış limon suyu

3 yemek kaşığı tahin

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

Püf noktası:

Önceden bol suda haşlamış olduğunuz nohutların kabuklarını soyduktan sonra humus yapımına geçin. Böylelikle daha koyu kıvamlı ve pürüzsüz bir yapıda humus elde edin.

Servis önerisi:

Hazırladığınız humusa arzuya göre ince kıyılmış kişniş ekleyebilir, bol zeytinyağı eşliğinde bekletmeden servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Önceden haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz nohutların kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirin.

Keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kestiğiniz avokadonun iri çekirdeğini çıkartın. Uzun ince şeritler halinde kestiğiniz avokado dilimlerini bir kaşık yardımıyla çıkartıp nohutlarla birlikte mutfak robotunda çektirin.

Koyu bir püre haline gelen karışımı cam bir karıştırma kabına aktarın.

Kabuğunu soyduktan sonra bıçak sırtı yardımıyla ezdiğiniz sarımsağı ince ince doğrayın. Tuz, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tahinle karıştırdıktan sonra avokadolu nohut püresine ekleyin. Kimyon ilavesiyle çeşnilendirin.

Servis tabaklarına aldığınız yeşil humusu, arzuya göre son anda eklenen zeytinyağı ilavesiyle bekletmeden servis edin.