Ağız Sulandırır: Enginar Salatası

Lezzetinden ödün vermeyen konserve enginar kalpleri, közlenmiş kırmızıbiber dilimleri, doğranmış kırmızı soğan ve çekirdeksiz yeşil zeytin… Sarımsak ve dijon hardalı ilaveli sosla harmanlandıktan sonra servis ediliyor, mideler hafifliyor, bahar tazeliğini hissettiriyor.

Arzuya göre mevsiminde ve taze enginarlarla da hazırlanabilen enginar salatası, diyetlerin kurtarıcı öğünü oluyor.

Enginar Salatası Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 adet konserve enginar kalbi

2 adet közlenmiş kırmızıbiber

12 adet çekirdeksiz yeşil zeytin

1 adet orta boy kırmızı soğan

Salata sosu için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 diş sarımsak

½ çay kaşığı dijon hardalı

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servis önerisi:

Enginar salatasını arzuya göre kısa süre haşlanmış ya da ızgara edilmiş enginar dilimleriyle de hazırlayabilirsiniz.

Farklı ve zengin çeşitli salata malzemeleri ve baharatları enginar salatasına katabilir, salatanızın tadını zenginleştirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Fazla suyunu süzdürdüğünüz konserve enginar kalplerini dört eşit parçaya bölün. Közlenmiş kırmızıbiberleri ince uzun şeritler halinde kesin.

Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı, ince ince piyazlık doğrayın. Az miktarda tuzla ovup bol suda yıkadığınız doğranmış kırmızı soğanları salata kâsesine alıp doğranmış enginar kalpleriyle karıştırın.

Közlenmiş kırmızıbiber şeritleri ve çekirdeksiz yeşil zeytinlerle tüm salata malzemelerini harmanlayın.

Salata sosu için; ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, dijon hardalı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir sos kabında karıştırdıktan sonra salata malzemelerine ekleyip bekletmeden servis edin.