MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Patlıcan Oturtma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Şık ve zarif bir akşam yemeği sofranızın baş köşesine patlıcan oturtmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse patlıcanların tavada yaptıklarına çok şaşıracaksınız! Nefis tarifler MigrosTV’de!
 Lorlu erişte, gül böreği ve etli taze fasulye tariflerimizi kaçırmayın, üzülmeyin.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Patlıcan Oturtma Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    4 adet
  • kıyma

    300 gr.
  • domates

    2 adet
  • biber

    3 adet sivri
  • zeytinyağı

    2 kaşık
  • salça

    2 tatlı kaşığı
  • su

    2 su bardağı sıcak
  • Tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Karabiber

    Bir tutam
  • Pulbiber

    Arzu edilen kadar
  • sıvıyağ

    Kızartmak için
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patlıcanları alacalı soyup 1 cm kalınlığında yuvarlak olarak doğrayın ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. 

  • 2. Adım

    Diğer yandan kıymayı ve rendelenmiş soğanı tavaya alıp kavurun.  

  • 3. Adım

    Suyunu çektikten sonra yağı, 1 tatlı kaşığı salçayı, sivri biberin 1 adetini ve domatesin 1 adetini doğrayıp baharatlarını ilave pişirin.

  • 4. Adım

    Tuzlu sudan aldığınız patlıcanların suyunu iyice sıkarak kızgın yağda hafif kızartın. 

  • 5. Adım

    Derin olmayan bir tencereye kızarttığınız patlıcanları alıp üzerine kavurduğunuz kıymayı eşit şekilde yayın.

  • 6. Adım

    En üste ayırdığınız biber ve domatesleri dilimleyip 1 tatlı kaşığı salçayı da sıcak su ve tuz ilave ederek açın.

  • 7. Adım

    Yemeğin üzerine gezdirin. 

  • 8. Adım

    Önce açık ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte domates ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.