Patlıcan Oturtma Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,72/5 Toplam: 6.092 Oy
view 85.371
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Patlıcan Oturtma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şık ve zarif bir akşam yemeği sofranızın baş köşesine patlıcan oturtmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse patlıcanların tavada yaptıklarına çok şaşıracaksınız! Nefis tarifler MigrosTV’de!
 Lorlu erişte, gül böreği ve etli taze fasulye tariflerimizi kaçırmayın, üzülmeyin.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Patlıcan Oturtma Yapımı:

1. Patlıcanları alacalı soyup 1 cm kalınlığında yuvarlak olarak doğrayın ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. 
2. Diğer yandan kıymayı ve rendelenmiş soğanı tavaya alıp kavurun.  
3. Suyunu çektikten sonra yağı, 1 tatlı kaşığı salçayı, sivri biberin 1 adetini ve domatesin 1 adetini doğrayıp baharatlarını ilave pişirin.
4. Tuzlu sudan aldığınız patlıcanların suyunu iyice sıkarak kızgın yağda hafif kızartın. 
5. Derin olmayan bir tencereye kızarttığınız patlıcanları alıp üzerine kavurduğunuz kıymayı eşit şekilde yayın.
6. En üste ayırdığınız biber ve domatesleri dilimleyip 1 tatlı kaşığı salçayı da sıcak su ve tuz ilave ederek açın.
7. Yemeğin üzerine gezdirin. 
8. Önce açık ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte domates ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER