Revani Nasıl Yapılır?
5.930 votes, average: 4,41 out of 55.930 votes, average: 4,41 out of 55.930 votes, average: 4,41 out of 55.930 votes, average: 4,41 out of 55.930 votes, average: 4,41 out of 5
4,41/5Toplam: 5.930 Oy
view 117B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Revani Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Revani tarifimiz çok pratik! Şerbetli tatlı tarifleri içinde en iyilerinden olan revaniyi bir de bizden dinlemeye ne dersiniz? Bir de püf noktası; revaninizin içine atacağınız portakal ya da limon rendesi farklı bir aroma katacaktır. Bu arada revaninizin lezzetinin oturması için en az 3-4 saat buzdolabında bekletmeyi ihmal etmeyin!

Revani Yapımı:

1. Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın.
2. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
3. Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın, hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba dökün.
4. 175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
5. Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin.
6. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER