Samsades Tatlısı Tarifi
2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5
4,50/5Toplam: 2 Oy
view 2.447
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Samsades Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu kez yolculuk İzmir’in Seferihisar’ına! Birçok kişinin yeni yeni duymaya başladığı; ancak Seferihisarlıların bayıldığı bir tatlı var sırada.

Künefeye rakip mi olur, tamamen kendine özgü mü dersiniz bilemeyiz; ama özellikle de peynir ve şerbet ikilisine aşıksanız ona bayılmanız an meselesi!

İsmi ile oldukça havalı, tuzsuz lor peyniri, tarçın ve şeker karışımı ile diğerlerinden oldukça farklı, lezzeti ile iddialı samsades tatlısı için kollar sıvansın!

Samsades tatlısı nasıl yapılır, kolay samsades tatlısı tarifi, evde samsades tatlısı yapımı ve daha birçok farklı ve yöresel tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

  • Yanına bir miktar kaymak ekleyerek lezzeti tamamlayabilir, soğuyunca servis edebilirsiniz.

Püf Noktası ;

  • İlk olarak şerbeti yapmanız tavsiye edilir çünkü hamurlar sıcak şerbet ise soğuk olmalı.
  • Şeritlere peynirli harc ilave etmeden önce üzerindeki fazla unu silkelemelisiniz.

Samsades Tatlısı Yapımı:

1. Şerbet için bir tencere içerisinde şeker, su ve tarçını şekerler eriyene kadar kaynatın.
2. Yoğurma kabı içerisine unu ve tuzu aktarın. Ardından suyu, una ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bu sebeple una ekleyeceğiniz suyu yavaş yavaş eklemelisiniz.
3. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra üzeri kapalı bir şekilde hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
4. Dinlendirdiğiniz hamuru 4 parçaya bölüp bezeler haline getirin ve altını unlayarak merdane yardımıyla inceltin, kenarlarını düzelterek dikdörtgen şeklini verin.
5. Şekil verdiğiniz hamuru 3-4 cm. şeritler halinde kesip ikiye bölün.
6. Başka bir kap içerisinde çatal yardımıyla lor, şeker ve tarçını ezerek karıştırın.
7. Kapta karıştırdığınız harcı şeritlerin içerisine yerleştirip muska şeklinde katlayın.
8. Hamurları kızgın sıvı yağ içerisinde kızartıp fazla yağını süzmesi için kağıt havlu bulunan tabaklara yerleştirin.
9. Yapmış olduğunuz şerbetin içerisine aktararak 1-2 dakika şerbeti çekmesi için bekletin ve süzdürerek servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER