MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Samsades Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK35'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bu kez yolculuk İzmir’in Seferihisar’ına! Birçok kişinin yeni yeni duymaya başladığı; ancak Seferihisarlıların bayıldığı bir tatlı var sırada.

Künefeye rakip mi olur, tamamen kendine özgü mü dersiniz bilemeyiz; ama özellikle de peynir ve şerbet ikilisine aşıksanız ona bayılmanız an meselesi!

İsmi ile oldukça havalı, tuzsuz lor peyniri, tarçın ve şeker karışımı ile diğerlerinden oldukça farklı, lezzeti ile iddialı samsades tatlısı için kollar sıvansın!

Samsades tatlısı nasıl yapılır, kolay samsades tatlısı tarifi, evde samsades tatlısı yapımı ve daha birçok farklı ve yöresel tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

  • Yanına bir miktar kaymak ekleyerek lezzeti tamamlayabilir, soğuyunca servis edebilirsiniz.

Püf Noktası ;

  • İlk olarak şerbeti yapmanız tavsiye edilir çünkü hamurlar sıcak şerbet ise soğuk olmalı.
  • Şeritlere peynirli harc ilave etmeden önce üzerindeki fazla unu silkelemelisiniz.
Samsades Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • un

    3 sb.
  • tuz

    1 çk.
  • su

    1 sb.
  • lor peyniri

    4 yk.
  • toz şeker

    1.5 yk.
  • toz tarçın

    1 çk.
  • şeker

    Şerbet İçin; 2 sb.
  • su

    2 sb.
  • tarçın

    1 tk.
  • sıvı yağ

    Kızartmak için;
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Şerbet için bir tencere içerisinde şeker, su ve tarçını şekerler eriyene kadar kaynatın.

  • 2. Adım

    Yoğurma kabı içerisine unu ve tuzu aktarın. Ardından suyu, una ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bu sebeple una ekleyeceğiniz suyu yavaş yavaş eklemelisiniz.

  • 3. Adım

    Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra üzeri kapalı bir şekilde hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

  • 4. Adım

    Dinlendirdiğiniz hamuru 4 parçaya bölüp bezeler haline getirin ve altını unlayarak merdane yardımıyla inceltin, kenarlarını düzelterek dikdörtgen şeklini verin.

  • 5. Adım

    Şekil verdiğiniz hamuru 3-4 cm. şeritler halinde kesip ikiye bölün.

  • 6. Adım

    Başka bir kap içerisinde çatal yardımıyla lor, şeker ve tarçını ezerek karıştırın.

  • 7. Adım

    Kapta karıştırdığınız harcı şeritlerin içerisine yerleştirip muska şeklinde katlayın.

  • 8. Adım

    Hamurları kızgın sıvı yağ içerisinde kızartıp fazla yağını süzmesi için kağıt havlu bulunan tabaklara yerleştirin.

  • 9. Adım

    Yapmış olduğunuz şerbetin içerisine aktararak 1-2 dakika şerbeti çekmesi için bekletin ve süzdürerek servis edebilirsiniz.