Tavuklu Çullama Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,83/5 Toplam: 6 Oy
view 4.545
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Tavuklu Çullama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Türk mutfağının yöresel lezzetlerinden tavuklu çullama MigrosTV mutfağında!

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları çullama harcına katabilir, kıvamını koyultup yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerinde de kızartabilirsiniz.

Tavuklu Çullama Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz tavuk butları derin bir tencereye alın.
2. Üzerini geçecek kadar su ilave edin, orta ateşte tavuk etleri yumuşayana kadar haşlayın.
3. Haşlanan tavuk etlerini deri ve kemik kısımlarından arındırın. Lif lif ayırın.
4. Unu derin bir kaseye alın. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilavesiyle harmanlayın.
5. Yavaş yavaş eklediğiniz tavuk suyu ilavesiyle kıvam almasını sağlayın.
6. Ayçiçek yağını kızdırın, kaşık yardımıyla şekil verdiğiniz çullama harcını ekleyip arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Arzuya göre patates püresi ve salata eşliğinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER