10 TL Altı Tarifler: Tutmaç Çorbası Tarifi
15 votes, average: 3,33 out of 515 votes, average: 3,33 out of 515 votes, average: 3,33 out of 515 votes, average: 3,33 out of 515 votes, average: 3,33 out of 5
3,33/5Toplam: 15 Oy
view 19.301
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Tutmaç Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden besleyici ve doyurucu Tutmaç çorbası, 10 TL altı tarifler serimizde MigrosTV’de!

Püf noktası:

Önceden sıcak suya bastığınız bakliyatların haşlama suyunu süzdürmeyi unutmayın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız terbiye karışımını ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine aktarın.

Tutmaç Çorbası Yapımı:

1. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğanı ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
2. Sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Erişte, haşlanmış nohut ve yeşil mercimek ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Nane ve tuz ilavesiyle çeşnilendirin.
3. Terbiye karışımı için; küçük bir kaba aldığınız yumurta sarısı, yoğurt ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
4. Kaynamakta olan çorba suyuyla hazırladığınız terbiye karışımını ılıştırıp tencereye aktarın.
5. Kısık ateşte bakliyatlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin. Arzuya göre tereyağında kızdırılmış nane ilave edin.

EN ÇOK İZLENENLER