Yılbaşı Çikolata Topları Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,47/5 Toplam: 6.318 Oy
view 45.773
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Yılbaşı Çikolata Topları Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Herkesin çok sevdiği ve dayanamadığı çikolatalardan parlak şekerli çikolata topları yapmak istemez misiniz? O zaman hemen yapmaya başlayabilirsiniz. İştah açıcı parlak şekerli çikolata toplarını kendi ellerinizle yapıp, hediye paketleriyle kaplayarak arkadaşarınıza hediye edebilirsiniz. Ayrıca çocukların da ilgisini çekeceğinden eminiz. Şimdiden afiyet olsun.

Yılbaşı Çikolata Topları Yapımı:

1. Fırınımızı 180 derecede ısıtıp kek kalıbımızı yağlıyoruz.
2. 20cm'lik kek kalıbımızı yağlıyoruz.
3. Esmer şekeri ve tereyağını mikserle iyice çırpıyoruz.
4. Karışımımıza yumurtalarımızı teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
5. Unu ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kalıbımıza döküp 35-40 dakika pişiriyoruz.
6. İyice soğuttuğumuz keki parçalayarak mikser yardımıyla iyice parçalıyoruz.
7. Labne peyniri ve pudra şekerini iyice çırpıp parçaladıgımız keke karıştırıp iyice yediriyoruz.
8. Karışımdan çorba kaşığıyla aldıgımız parçaları küçük toplar yaparak strec filme sarıp 4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
9. Sütlü çikolatamızı benmari şeklinde eritiyoruz. Çikolataya batırdığımız çubukları toplara geçiriyoruz.
10. Topları çikolataya batırıp çubuklarımızı strafor benzeri bir maddeye saplayarak yaklaşık 30 dakika kurumaya bırakıyoruz.
11. Beyaz çikolatayıda eritip çay kaşığı yardımıyla toplarımızı süslüyoruz.
12. Son bir dokunuş olarak gümüş boncuklarımızla topping yapıyoruz.
13. Fırınımızı 180 derecede ısıtıp kek kalıbımızı yağlıyoruz.
14. 20cm'lik kek kalıbımızı yağlıyoruz.
15. Esmer şekeri ve tereyağını mikserle iyice çırpıyoruz.
16. Karışımımıza yumurtalarımızı teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
17. Unu ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kalıbımıza döküp 35-40 dakika pişiriyoruz.
18. İyice soğuttuğumuz keki parçalayarak mikser yardımıyla iyice parçalıyoruz.
19. Labne peyniri ve pudra şekerini iyice çırpıp parçaladıgımız keke karıştırıp iyice yediriyoruz.
20. Karışımdan çorba kaşığıyla aldıgımız parçaları küçük toplar yaparak strec filme sarıp 4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
21. Sütlü çikolatamızı benmari şeklinde eritiyoruz.
22. Çikolataya batırdığımız çubukları toplara geçiriyoruz.
23. Topları çikolataya batırıp çubuklarımızı strafor benzeri bir maddeye saplayarak yaklaşık 30 dakika kurumaya bırakıyoruz.
24. Beyaz çikolatayıda eritip çay kaşığı yardımıyla toplarımızı süslüyoruz.
25. Son bir dokunuş olarak gümüş boncuklarımızla topping yapıyoruz.

EN ÇOK İZLENENLER