MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fasulye Kavurması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Yeşil sebzelerin sağlığımıza ne kadar iyi geldiğini bilmeyen yoktur. Mevsim tazesi, fasulye ile harika bir yaz yemeği yapmaya ne dersiniz? Fasulye kavurması tarifi MigrosTV’de. Bu videomuz da hoşunuza gidebilir: Lazanya ruloları tarifi

Püf noktası:

Kullandığınız taze fasulyelerin körpe olmasına özen gösterin. Uç ve kılçık kısımlarını aldığınız taze fasulyeleri uzunlamasına kestikten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre acı biber salçası ve toz kırmızı biber kullanabilirsiniz. 

Servis önerisi:

Arzu ederseniz yoğurt ilavesiyle de servis edebilirsiniz.

Fasulye Kavurması Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • fasulye

    800 gram taze
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • sarımsak

    2 diş
  • domates

    1 su bardağı doğranmış
  • yumurta

    3 adet
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz taze fasulyelerin uç kısımlarını kesip kılçıklarını ayıklayın.

  • 2. Adım

    Uzunlamasına iki eşit parçaya böldüğünüz taze fasulyeleri ortadan ikiye kesin.

  • 3. Adım

    Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin, doğranmış domates yerine arzuya göre mevsim domatesi kullanın.

  • 4. Adım

    Sarımsakları ayıklayın.

  • 5. Adım

    Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 6. Adım

    Doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 7. Adım

    Doğranmış taze fasulyeleri ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra kapağı kapalı tencerede 20 dakika kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Diriliği giden taze fasulyelere göz göz yumurtaları ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe dağıttıktan sonra pişirme işlemini 15-20 dakika kadar sürdürün.

  • 9. Adım

    Ocaktan aldığınız yemeği arzuya göre ılık ya da soğuk olarak servis edin