Fasulye Kavurması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1,00/5 Toplam: 1 Oy
view 3.432
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fasulye Kavurması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yeşil sebzelerin sağlığımıza ne kadar iyi geldiğini bilmeyen yoktur. Mevsim tazesi, fasulye ile harika bir yaz yemeği yapmaya ne dersiniz? Fasulye kavurması tarifi MigrosTV’de. Bu videomuz da hoşunuza gidebilir: Lazanya ruloları tarifi

Püf noktası:

Kullandığınız taze fasulyelerin körpe olmasına özen gösterin. Uç ve kılçık kısımlarını aldığınız taze fasulyeleri uzunlamasına kestikten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre acı biber salçası ve toz kırmızı biber kullanabilirsiniz. 

Servis önerisi:

Arzu ederseniz yoğurt ilavesiyle de servis edebilirsiniz.

Fasulye Kavurması Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz taze fasulyelerin uç kısımlarını kesip kılçıklarını ayıklayın.
2. Uzunlamasına iki eşit parçaya böldüğünüz taze fasulyeleri ortadan ikiye kesin.
3. Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin, doğranmış domates yerine arzuya göre mevsim domatesi kullanın. 4.Sarımsakları ayıklayın.
5. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
6. Doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
7. Doğranmış taze fasulyeleri ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra kapağı kapalı tencerede 20 dakika kadar pişirin.
8. Diriliği giden taze fasulyelere göz göz yumurtaları ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe dağıttıktan sonra pişirme işlemini 15-20 dakika kadar sürdürün.
9. Ocaktan aldığınız yemeği arzuya göre ılık ya da soğuk olarak servis edin

EN ÇOK İZLENENLER