Güllaç Yapraklı Lazanya Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.258
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Güllaç Yapraklı Lazanya Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Güllaç yapraklarıyla yapabileceğiniz farklı tariflerden biri daha! Klasik lazanya tarifine yeni bir yorum kattık, sofraları taçlandırdık. En iyi lazanya tarifleri için MigrosTV’den ayrılmayın.Yapımı kolay ve lezzeti bol tarifimizin tüm detayları videomuzda. Bu tarifimiz de ilginizi çekecek; Kağıt kebabı nasıl yapılır?

Püf noktası:

Sıcak suyla hazırladığınız sosu küçük kırıklar haline getirdiğiniz güllaç yaprakları üzerine azar azar ekleyin.

Pişirme önerisi:

Kıyma karışımına arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

Güllaç Yapraklı Lazanya Yapımı:

1. Güllaç yapraklarını ıslatmak için; zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, közlenmiş kırmızı biber, sarımsak, üzüm sirkesi, taze nane, kekik, karabiber ve tuz ilavesiyle püre haline getirin. Sıcak su ilavesiyle sulandırın.
2. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Dana kıymayı ilave edip renk alıp suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün. Kimyon, tuz, karabiber ve kuru nane ilavesiyle çeşnilendirin.
4. Son olarak eklediğiniz domates püresi ilavesiyle kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
5. Küçük kırıklar halinde servis kabına aldığınız güllaç yapraklarını hazırladığınız kırmızı biberli sos ilavesiyle ıslatın. Ara katlara kıymalı harç ekleyin. Tüm güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
6. Hazırladığınız güllaç yapraklı lazanyayı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra dilimler halinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER