MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Migros iyi et reyonlarından aldığımız kıymayı bu kez patates ve domates püresiyle süslediğimiz enfes köftelere dönüştürdük. Tarifimizin tüm detayları için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri süt ilavesiyle haşlayabilir, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekledikten sonra püre haline getirebilirsiniz.

Rendelenmiş kuru soğanı suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız köfteleri, domates sosu eşliğinde pişirebilirsiniz.

Patates püresine arzuya göre rendelenmiş muskat cevizi ekleyebilirsiniz.

Hasanpaşa Köftesi Tarifi
MALZEMELER
  • kıyma

    600 gram
  • yumurta

    1 adet
  • galeta unu

    3 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet rendelenmiş
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kimyon

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Köftelik kıymayı derin bir kaseye alın. Yumurta, rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle yoğurun.

  • 2. Adım

    Özleşen köfte harcını eşit parçalara ayırıp orta kısımlarını çukurlaştırın.

  • 3. Adım

    Isıya dayanıklı fırın kabına aldığınız köfteleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

  • 4. Adım

    Fırından çıkardığınız köftelerin orta kısımlarına önceden hazırladığınız patates püresi ve domates sosu ekledikten sonra üzeri kızarana kadar fırınlayın.

  • 5. Adım

    Fırından çıkardığınız Hasanpaşa köftelerini arzuya göre doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.