Limon Turşusu Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 4 Oy
view 12.367
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Limon Turşusu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis turşu tarifleri MigrosTV’de. Limon turşusu ile tanışın… Kolay ve lezzet dolu tarifi için videomuzdaki adımları izleyin. Farklı ve yaratıcı tarifler, nefis fikirler ve püf noktaları için bizi takip etmeye devam edin.

Püf noktası:

Turşu yapımında kullanacağınız limonları bir gece önceden derin dondurucuda bekletebilir, sert bir zemin üzerinde yuvarladıktan sonra kullanabilirsiniz.

Limonları dip kısımlarından artı şeklinde kesip aralarına kaya tuzu doldurup defne yaprağı eklemeye özen gösterin.

Turşu yapımında kullanacağınız kavanozun önceden temizlenmiş ve kurulanmış, cam ve kapağı tam olarak kapanır olmasına dikkat edin.

Limon Turşusu Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp kuruladığınız limonları uç kısımlarından artı şeklinde kesin, tamamen dilimlememeye dikkat edin.
2. Orta kısımlarını araladığınız limonlara öğütülmüş kaya tuzu ekip birer adet defne yaprağı yerleştirin.
3. Önceden kaynattığınız ılık suyu sos kabına aktarın. Taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kenarda bekletin.
4. Hazırladığınız limonları önceden temizlenip kurutulmuş kavanoza yerleştirin. Tane karabiber, kalan defne yaprağı ve öğütülmüş kaya tuzunu ekleyin.
5. Ilık su ve taze sıkılmış limon suyunu eklediğiniz kavanozun kapağını kapatın. Serin, ısı ve ışık görmeyen bir yerde 15-20 kadar beklettiğiniz turşuyu servis edin. Sonrasında buzdolabında saklayın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER