Kestaneli Pasta Tarifi

Kış mevsiminin en güzel hediyelerinden biri de kestanelerdir. Yeni pişmiş
sıcacık kestaneler, sokak satıcılarından alındığında da evde yapıldığında da
büyük keyif verir. Hele ki yanında demli bir çay da varsa mutluluğu katlar.
Peki ya, kışın mucize lezzetlerinden olan kestaneyi nefis bir pasta içerisinde hiç
denediniz mi? Kestaneli pastayı henüz denemediyseniz ciddi bir lezzet kaybı
yaşıyor olabilirsiniz; çünkü onun için pastacılık dünyasında bir mucize
olduğunu söylesek hiç de abartmış olmayız!

Yılbaşı gibi özel gün sofralarınızın keyfini katlayacak bir pasta tarifi arıyorsanız
kestaneli pasta tarifi size iyi gelecek. Kestaneli pasta nasıl yapılır, merak ediyor
ve kestaneli pasta tarifini bir an önce denemek istiyorsanız biraz zahmetli bir
işe kalkıştığınızı ama sonuca kesinlikle değeceğini bilmelisiniz. İçinizdeki pasta
şefini harekete geçirecek, içinizdeki gurmeyi mest edecek, lezzet bakımından
çok cömert bu tarifimizle siz de ünlü pastaneleri kıskandırabilir, midelerinize
bayram ettirebilirsiniz.

MigrosTV’nin pratik kestaneli pasta tarifini evde kolayca hazırlayın,
sevdiklerinizle beraber sofranızda afiyetle tüketin. Sevdiklerinizi kestanenin
şifalı lezzetine doyurun. Damaklarda güzel bir tat, hafızalarda mutlu bir anı
bırakın.

İşte, tüm detaylarıyla kestaneli pasta nasıl yapılır sorusunun cevabı…

– Pandispanya için 4 yumurta, 4 kahve fincanı toz şekeri mikserde çırpın.

– Yumurta ve şeker çırpılınca yavaş yavaş 3 kahve fincanı un ve 1 kahve
fincanı imısır nişastasını ekleyerek çırpmaya devam edin.

– Kelepçeli bir fırın tepsisini yağlayın, hazırladığınız harcı içine dökün.

– 170 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin ve dışarıda biraz
soğutun.

– İç harç için; 2,5 kg kestaneyi çizik atarak bir miktar şeker kattığınız
kaynar suda 30-35 dakika kadar haşlayın.

– Hafif soğuyunca kestanelerin dış kabuğunu ve zarını soyun.

– Tencereye soyulmuş kestaneleri koyun, üzerine 1-2 bardak su ekleyin.

– 2 su bardağı şeker de ekleyip, suyunu çekene kadar kaynatın.

– Suyunu çekince soğumaya bırakın, içine 15-20 adet bezeyi iri iri kırın,
karıştırın.

– Pasta için; varsa bombeli bir kap kullanın.

– Streç filmi uçları kenardan dışarı çıkacak şekilde kabınıza serin ve iyice
tabanına bastırın. (Bu aşamada kenarlarından çok pay bırakmanız
önemli, bu pastayı kalıptan çıkarırken işinizi çok kolaylaştıracak.)

– Hazırladığınız iç harcı içine dökün ve bir spatula ile iyice bastırarak
harcın bombeli kalıbın şeklini almasını sağlayın.

– Daha önceden soğumaya bıraktığınız pandispanyayı kabın üzerine
koyun, kenarlarında fazla kalan kısmı varsa bıçakla kesin ve iyice
bastırın.

– Düz bir tepsi üzerinde ters çevirip buzdolabında soğumaya bırakın.

Ganaj hazırlamak için;

– Bir minik tencerenin dibine su koyun ve kaynatın.

– Su kaynayınca ateşin altını kısın ve tencerenin üzerine tabanı
tenceredeki suya değmeyen bir kap koyun.

– Kabın içine 160 gram bitter çikolata, 170 gram krema, 20 gram tereyağı
ve 1 çay kaşığının ucuyla tuz koyup alttaki suyun buhar ısısı ile benmari
usulü pişirin.

– Akışkan ve parlak bir kıvama gelince ganajınız hazır olacak.

– Dolaptan çıkartıp servis tabağına aldığınız kubbenin üzerine ganajınızı
muntazam bir şekilde dökün, her yerine iyice yedirin.

– Üzerini çeşitli şekerleme, meyve gibi malzemelerle süsleyip servis
edebilirsiniz.