Neşeli Tropik: Hindistan Cevizli Kek

Piştikten sonra hafif bir renk almış Hindistan cevizli kurabiyenin en büyük rakibi, içerisinde neredeyse un kadar rendelenmiş Hindistan cevizi de bulunan mis kokulu bir tarif Hindistan cevizli kek.

Oldukça beyaz bir renk alan kek hamuru, önceden yağlanmış kelepçeli kek kalıbında pişip kısa bir süre dinlendikten sonra dilimler eşliğinde servis ediliyor. Arzuya göre sonradan eklenebilecek benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata bu keke çok yakışıyor.

Hindistan Cevizli Kek Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

100 gram tereyağı

½ su bardağı Hindistan cevizi sütü

1 su bardağı un

¾ su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

¼ su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Hindistan cevizi yerine yarım yağlı süt kullanabilir, kek hamurunu porsiyonluk muffin kalıplarında da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alıp çırpmaya başlayın.

Teker teker eklediğiniz yumurtalarla birlikte çırpma işlemini sürdürün. Hindistan cevizi sütünü ekleyip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Elenmiş un, kabartma tozu ve rendelenmiş Hindistan cevizini katıp bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra kıvam alan kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına aktarın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri renk alana kadar pişirdiğiniz keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın.

Üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpip dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.