Tutmaç Çorbası

Dumanı üstünde mis gibi çorba tarifleri MigrosTV’de. Geleneksel, lezzeti bol, yemeğe şahane bir başlangıç için tutmaç çorbası tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz.

tutmac-corbasi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

1 Su bardağı haşlanmış nohut

1.5 su bardagı erişte

2 su bardağı yoğurt

250 gr. kıyma

2 çorba kaşığı un

1 yumurta

6 dal maydanoz

1 tatlı kaşıgı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

1. Derin bir tencerede 1.5 lt. suyu kaynatın.

2. İçine erişteleri atıp pişmeye bırakın.

3. Diğer tarafta kıyma ve baharatlarla köfte hazırlayın.

4. Un serpilmiş tabağa yuvarladığınız köfteleri biriktirin.

5. Kaynayan suya ekleyin, ardından haşlanmış nohut ilavesi ile pişmeye bırakın.

6. Yumurta, yoğurt ve unu bir kapta çırpın.

7. Ve çorba suyu ile ılıttıktan sonra yavaş yavaş tencereye ilave edin.

8. Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra kıyılmış maydonoz ilave ederek servis edin.

Pişirme Önerisi:

Yoğurtlu sosun kesilmemesi için çorbanın suyu ile ılıştırın.