Panna Cotta Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.800
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Panna Cotta Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İtalyan tatlılarına bayılanlar, size harika bir önerimiz var. Lezzetine doyamayacağınız, doymadıkça da korkmadan, kaşık kaşık yiyebileceğiniz Panna Cotta tarifi.

İtalyan tatlısı Panna Cotta’nın damak tatlarınıza yayılan lezzeti ile kendinizi İtalya sokaklarında geziniyor gibi hissetmek ister misiniz? Hadi, misafirleriniz ve sizin için harika bir deneyim olacak hafif lezzet Panna Cotta tarifi ile birlikte tanışalım.
Püf Noktası:

Yaprak jelatinleri, mikrodalga fırında kısa sürede çözdürebilir ve Panna Cotta yapımında kullanabilirsiniz.

Nefis İtalyan tatlıları, İtalyan tatlısı nasıl yapılır, İtalyan tatlısı önerileri, hafif İtalyan tatlıları, nefis Panna Cotta tarifi, Panna Cotta nasıl yapılır ve birçok pratik tatlı tarifi için MigrosTV önerilerini takip etmeye devam edin.

Panna Cotta Yapımı:

1. Tatlıya kıvamını verecek olan toz jelatini pürüzsüz bir kıvam alması için; 1/4 su bardağı
. lçüsünde soğuk suda karıştırarak eritin.
2. Krema, süt ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarın.
3. Vanilya çubuğunu keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
4. Bıçağın ucu yardımıyla tatlıya asıl aromayı verecek olan kabukların iç kısmını kazıyın.
5. Çubuk vanilyanın öz kısmını tencereye aktarın.
6. Süt, toz şeker ve vanilya tanecikleriyle karıştırdığınız kremayı, kısık ateşte kaynama derecesine gelene kadar pişirin.
7. Toz jelatin karışımını tencereye aktarıp kaynatma işlemini kısa bir süre daha devam ettirip
. caktan alın.
8. Pürüzsüz bir kıvam alması için tatlı karışımını süzgeçten geçirdikten sonra porsiyonluk kalıplara eşit olarak paylaştırın.
9. Servis kaselerinin üst kısımlarında bir parmak yüksekliğinde boşluk kalmasına dikkat edin.
10. Uç kısımlarını aldığınız çilekleri bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra ince ince dilimleyin.
11. Toz şeker ilavesiyle küçük bir sos tenceresinde kaynatıp kıvamını elenmiş nişastayla bağlayın.
12. Servis kaselerinin üzerini hazırladığınız çilek sosuyla kaplayıp oda ısısında beklettikten sonra tatlıları buzdolabına kaldırın.
13. Kıvam alması için 2-3 saat kadar buzdolabında bekleyen tatlıları soğuk olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER