MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şakşuka Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI1 Porsiyon

Sebzeli ve sofraların aranılan lezzeti! Yemeklerinizin yanında, sofralarınızı zenginleştirecek şahane meze ve aperatif tariflerine devam ediyoruz. Şakşuka tarifi MigrosTV’de. Şakşuka tarifi ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası

Mümkün olduğunca çekirdeksiz ve körpe patlıcan kullanmaya özen gösterin.Kızartma işlemi öncesinde doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletecekseniz suları süzüp kağıt havlu üzerinde kuruladıktan sonra kızartmaya özen gösterin.

Pişirme Önerisi
Patlıcanları ayçiçek ve zeytinyağını karıştırdığınız kızgın yağda ya da fritözde de kızartabilirsiniz.
Şakşuka Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    3 adet orta boy
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • sarımsak

    2 diş
  • yeşil biber

    2 adet orta boy
  • domates

    2 adet büyük boy
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • maydanoz

    1/4 demet
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • zeytinyağı

    Kızartmak için:1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sap ve uç kısımlarını kestiğiniz patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kabuklarını soyup, çekirdeklerini aldığınız domatesleri küp şeklinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın, sarımsağı incecik kıyın. Servisinde arzuya göre yer vereceğiniz maydanozu incecik kıyın.

  • 3. Adım

    Patlıcanları kızartmak için zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde bekletin. Şakşukanın sosu için; zeytinyağını ayrı bir sos tavasında kızdırın. Küçük parçalar halinde doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 4. Adım

    Yeşil biberleri katıp soteleme işlemini sürdürün. Domates salçası ve doğranmış domatesleri ekledikten sonra suyunu çekene kadar sosu kısık ateşte pişirin. Sosun kıvamını açmak için sıcak su ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. 6. Koyu bir hal alan sosu kızarmış ve kenarda bekleyen patlıcanlarla harmanladıktan sonra soğuk ya da ılık olarak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydanozla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın