Şakşuka Tarifi
7 votes, average: 4,57 out of 57 votes, average: 4,57 out of 57 votes, average: 4,57 out of 57 votes, average: 4,57 out of 57 votes, average: 4,57 out of 5
4,57/5Toplam: 7 Oy
view 15.445
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
1

Şakşuka Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sebzeli ve sofraların aranılan lezzeti! Yemeklerinizin yanında, sofralarınızı zenginleştirecek şahane meze ve aperatif tariflerine devam ediyoruz. Şakşuka tarifi MigrosTV’de. Şakşuka tarifi ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası

Mümkün olduğunca çekirdeksiz ve körpe patlıcan kullanmaya özen gösterin.Kızartma işlemi öncesinde doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletecekseniz suları süzüp kağıt havlu üzerinde kuruladıktan sonra kızartmaya özen gösterin.

Pişirme Önerisi
Patlıcanları ayçiçek ve zeytinyağını karıştırdığınız kızgın yağda ya da fritözde de kızartabilirsiniz.

Şakşuka Yapımı:

1. Sap ve uç kısımlarını kestiğiniz patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
. abuklarını soyup, çekirdeklerini aldığınız domatesleri küp şeklinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın.
2. Kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın, sarımsağı incecik kıyın. Servisinde arzuya göre yer vereceğiniz maydanozu incecik kıyın.
3. Patlıcanları kızartmak için zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde bekletin.
. akşukanın sosu için; zeytinyağını ayrı bir sos tavasında kızdırın. Küçük parçalar halinde doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
4. Yeşil biberleri katıp soteleme işlemini sürdürün. Domates salçası ve doğranmış domatesleri ekledikten sonra suyunu çekene kadar sosu kısık ateşte pişirin.
5. sun kıvamını açmak için sıcak su ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
6. Koyu bir hal alan sosu kızarmış ve kenarda bekleyen patlıcanlarla harmanladıktan sonra soğuk ya da ılık olarak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydanozla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın

EN ÇOK İZLENENLER