Biberiyeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 2 Oy
view 1.894
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Biberiyeli Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Biberiyenin lezzet kattığı nefis arpa şehriye pilavı tarifi MigrosTV’de!

Pişirme önerisi:

Kullandığınız tavuk suyunun sıcak olmasına özen gösterin, arzuya göre tavuk suyu yerine et suyu kullanabilirsiniz.

Pilavın renginin daha koyu olmasını arzu ederseniz şehriyeleri ayrı bir yerde kavurduktan sonra kullanın.

Biberiyeli Arpa Şehriye Pilavı Yapımı:

1. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
2. Ayıklanmış taze biberiye dalları ve tuz ilavesiyle çeşnilendirin. Arpa şehriyeleri ekleyip kısa bir süre daha kavurma işlemini sürdürün.
3. Sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kapağı kapalı tencerede 12-15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
4. Suyunu çeken pilavı demlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER