Kadayıf Böreği Tarifi
3 votes, average: 4,67 out of 53 votes, average: 4,67 out of 53 votes, average: 4,67 out of 53 votes, average: 4,67 out of 53 votes, average: 4,67 out of 5
4,67/5Toplam: 3 Oy
view 9.835
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kadayıf Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV’de her gun yenilerini eklediğimiz nefis yemek tariflerine farklı bir lezzet ekledik. Kadayıftan börek denediniz mi? Bu farklı tarifimizi siz de konuklarınız da çok seveceksiniz.

Püf noktası:

Böreği belirli aralıklarla alt üst ederek pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Sütlü ve yumurtalı karışıma arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Kadayıf Böreği Yapımı:

1. Çiğ kadayıfı tel tel ayırın, eski kaşar peynirini rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Dil peynirini ince uzun şeritlere ayırın.
2. Böreğin sosu için; süt, yumurta ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
3. Tel tel ayırdığınız kadayıfı zeytinyağıyla harmanlayın. Yağlı kadayıfın yarısını önceden ısıtılmış tavaya yayın.
4. Sırasıyla; dil peyniri, pastırma dilimleri ve rendelenmiş eski kaşarı ekleyin. Arzuya göre kekik ilavesiyle çeşnilendirin.
5. Hazırladığınız sütlü karışımı böreğin üzerine gezdirip orta ateşte ters yüz ederek pişirin.
6. Ocaktan aldığınız böreği dilimledikten sonra doğranmış maydanoz ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER