Yeni Dünya Kebabı Tarifi
5 votes, average: 3,40 out of 55 votes, average: 3,40 out of 55 votes, average: 3,40 out of 55 votes, average: 3,40 out of 55 votes, average: 3,40 out of 5
3,40/5Toplam: 5 Oy
view 3.392
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Yeni Dünya Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Baharın lezzet dolu tazesi yeni dünya meyvesi, nam-ı diğer Malta eriği, nefis bir kebap tarifine ilham kaynağı oluyor bu kez. Anadolu’nun yöresel lezzetlerinden yeni dünya kebabı, yaygın olarak mutfaklarda yerini almasa da, bazı yörelerimizin başucu yemekleri arasında popülaritesini koruyor. Pratik tarifini tüm püf noktalarıyla verdiğimiz bu farklı ve bir  kadar da unutulmaz lezzeti siz de zamanı geçmeden mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Ortadan ikiye kesip kahverengi çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini, kararmaması için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin. Pişirme esnasında dağılmaması için malta eriklerinin kabuklarını soymayın.

Köfte harcına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Yeni Dünya Kebabı Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp sap kısımlarını temizlediğiniz malta eriklerini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.
2. Kabuklarını soyduğunuz kırmızı soğan ve kabuklu domatesleri dört eşit parçaya bölün. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizlediğiniz biberlere de aynı işlemi uygulayın.
3. Köfte harcı için küçük bir kaseye aldığınız orta yağlı kıymayı; ayçiçek yağı, tuz ve kimyon ilavesiyle yoğurun.
4. Yuvarlak köfteler hazırladıktan sonra iki adet malta eriği arasına yerleştirip kapatın. Erikler ve köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
5. Isıya dayanıklı fırın kabına köfteli erik, kırmızı soğan ve domates dilimlerini sırasıyla yerleştirin.
6. Doğranmış yeşil biberler, ayçiçek yağı ve tuzu ekledikten sonra önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER