MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Umut Şef’ten Şeftali Dolgulu Turta Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! Migros Baş Şefi Umut Reçber mevsimin en sulu ve en taze meyvelerinden şeftalinin lezzetini turta hamurunun içerisine hapsederek sizler için eşsiz lezzetli bir tarif hazırladı! İsterseniz gündüz misafirlerinize ikram edebilir, isterseniz de akşam çayının yanına harika bir tatlı atıştırmalık olarak servis edebileceğiniz bu harika turta tarifini videomuzu izleyerek çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!

Umut Şef’ten Şeftali Dolgulu Turta Tarifi
MALZEMELER
  • Hamuru için; un

    2 su bardağı
  • yumurta

    1 adet
  • vanilya

    1 paket
  • tereyağı

    150 gram
  • toz şeker

    1/2 su bardağı
  • tuz

    1 tutam
  • yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

    1 adet
  • Şeftali dolgusu için; şeftali

    4 adet
  • şeker

    1 su bardağı
  • limon suyu

    1/2 adet
  • nişasta

    3 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • Turta Hamuru Hazırlanışı 1. Adım

    Un ile tereyağını parmak ucuyla karıştırın.

  • Turta Hamuru Hazırlanışı 2. Adım

    Diğer malzemeleri de ilave ederek, hamur haline getirin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.

  • Turta Hamuru Hazırlanışı 3. Adım

    Streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

  • Şeftali Dolgusu Hazırlanışı 1. Adım

    Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

  • Şeftali Dolgusu Hazırlanışı 2. Adım

    Derin bir sos tavasında şekerle hafif kaynatın.

  • Şeftali Dolgusu Hazırlanışı 3. Adım

    Kaynamayıp suyunu salmaya başlayınca limon sıkın.

  • Şeftali Dolgusu Hazırlanışı 4. Adım

    En sonra 3-4 kaşık su ile açtığınız nişastayı da ekleyin ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.

  • Turta Hazırlanışı 1. Adım

    Fırını 170 dereceye ayarlayın. Dinlenen hamuru iki eş parçaya bölün ve iki yağlı kağıt arasında açın.

  • Turta Hazırlanışı 2. Adım

    Isıya dayanıklı cam kabı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Çatalla minik delikler açın ve şeftali dolgusunu yerleştirin.

  • Turta Hazırlanışı 3. Adım

    Açtığınız diğer hamuru da şeftalilerin üzerine örtün üzerine sulandırılmış yumurta sarısını sürün. Üzeri iyice kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.